Slut på sommarvärmen och utredning pågår


Efter elva soldagar i följd och sommartemperaturer har vädret slagit om. I dag tidvis regn och klart svalare om än fortsatt tvåsiffrig temperatur än så länge. Jag som nästan hade vant mig vid ca 20° tycker det känns kallt.

Men det är förstås ganska normalt för årstiden. En kort värmebölja brukar vi alltid få i maj, så nu får vi vänta på junivärme – om det blir nån.

I går hade jag tid hos en sköterska på hälsocentralen för att kolla mitt svalg. Hon började med att titta i halsen, men såg inget onormalt hon heller! Det har ingen annan utom jag gjort hittills, så jag börjar undra om jag ser i syne eller om jag är född med beläggningen?

Ingen kan dock förklara varför jag har ont i halsen på ena sidan. Den rara sköterskan tog mig lyckligtvis ändå på allvar. Hon kollade infektionsvärdet som var helt OK, liksom tempen och gjorde ett streptokock A-test. Inget utslag där heller.

Mer kunde hon inte göra sa hon, utan bad mig höra av mig igen om (de nästan obefintliga) symtomen blev värre. Jag var redan utanför dörren då hon ropade in mig igen. ”Jag kan ju ta ett odlingsprov när du ändå är här”, tyckte hon. Inom en vecka skulle jag få resultatet.

2 tankar om “Slut på sommarvärmen och utredning pågår

  1. Min första tanke var, varför tar dom ingen odling? Men är ju inte så Insatt vilka prover man tar idag. Men då får du i alla fall svar på om du har bakterier i halsen. Trodde det skulle bli bra då tandflisan var borta. Hoppas du får nån förklaring..

    Gilla

Kommentera här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.