Ibland är det som förgjort


Jag har märkt att det inte är bara goda ting som är tre, det gäller också onda/mindre goda.

Först blev det stopp i kallkranen i köket. Sen tidigare vet vi att det beror på att silen som sitter i kranen är igenproppad av skräp från sjövattnet.

Eftersom silen sitter inne i själva kranen är det inget man kan åtgärda själv. Alltså kontaktade jag rör­mokaren som lovade fixa det när han var i närheten. Jag bad honom samtidigt ta med sig en ny kran för att slippa eländet i fortsättningen.

För några dar sen bytte han kran och talade om att silen på den här kranen sitter i änden på kranröret, så den är enkel att rengöra. Ett problem löst.

Men så var det trapptaket. När snö och is kom nerfarande från det stora taket blev det en spricka i trapptaket och en kort tid senare gjorde snö‑ och israset ett stort hål. Taket var nytt i fjol, men tydligen är plasten inte av samma kvalitet som den förra.

Hantverkare tillkallades och hade en lösning. I stället för att bara byta ut plastskivan, tyckte han att man skulle förstärka underredet. Den idén köpte vi och väntar nu på att han ska ha tid att fixa till det.

Tredje dilemmat uppstod då jag skulle tvätta. Efter en stund tystnade tvättmaskinen så jag gick för att kolla varför. E10 blinkade på displayen, vilket betyder problem med vattentillförseln vet jag sen tidigare. Suck.

Jag tvingade den att fortsätta ett par gånger, men insåg till slut att det krävdes en konkret insats. På vattenledningen till tvättmaskinen sitter ett filter som ska förhindra att det här uppstår, men tydligen behövde filtret rengöras.

Det var ju lättare sagt än gjort utan rörmokarverktyg. Men till slut kunde jag lossa ”filterklunsen”. Helt fick jag inte upp den, så jag improviserade. Jag fyllde änden på filtret med vatten och skakade om det i förhoppning om att beläggningen skulle ge med sig.

Möjligen sköt jag upp problemet, men tvätten blev i alla fall klar den här gången. 😊