Ny bekantskap


I går var det nästan julafton – jag hämtade ut paketet med den nya kameran. Fast inte den som jag ursprungligen beställde. Den var restnoterad i två månader, så till slut gav jag upp och beställde en annan.

Att den var en hel del dyrare var ju lite surt, men eftersom min gamla FZ200 från 2015 har sagt upp bekantskapen för gott svalde jag prisskillnaden. En bra kamera bara måste jag ha!

Den som undrar varför jag inte använder mobilkamera, är svaret att jag inte befattar mig med smart­mobiler. Det räcker gott med två datorer och min Nokia 3310. 😊

Den nya kameran är också en Panasonic, en ”storebror” till den förra, dvs modell FZ300. Anledningen till att jag höll mig till samma modellserie var att jag utgick i från att tillbehören från den gamla kameran kunde användas i den nya.

Det stämde bra. Den gamla batteriladdaren gick också att använda, men den nya är lite mindre så jag föredrog den. Den gamla får fungera som reserv.

Storebror har förstås en hel del funktioner och inställningar som är nya för mig. Jag har bläddrat igenom samtliga menyer och valt det jag tycker är relevant.

Resten får jag studera i handboken. Den omfattar 363 sidor(!), så jag har mycket att läsa om. Av allt att döma är den inte översatt till svenska, men det ska väl lösa sig. Den förra var på ”bara” 219 sidor och fanns på svenska.

Dom första testbilderna är redan raderade. Men ett smakprov på Mia i gungstolen ska ni få. Utomhus finns det inte mycket värt att fotografera just nu. Snön har nästan töat bort i regnet, det är grått och trist.

4 tankar om “Ny bekantskap

  1. Grattis till nya kameran! Jag behöver också en ny då min gamla börjar vara ganska opålitlig – och jag har faktiskt kikat på den modellen som du köpte … vi får se – kanske slår jag till 🙂

    Gillad av 1 person

    • Handboken finns på nätet, men jag har ingen tanke på att skriva ut alla 363 sidor! Det går bra att söka i den elektroniska upplagan. 🙂

      Gilla

Kommentarer är stängda.