Självförverkligande och annat pyssel


Rödhaken är min favoritfågel. Enligt boken Animal Messengers är den ett tecken för självförverkligande. Samma dag jag började skriva på min bok flög en rödhake in i verandan vid två tillfällen. I dag fick jag ett nytt besök. Det tolkar jag så att jag är på rätt väg. 🙂

Redan före min pensionering pratade jag om ”när jag blir pensionär ska jag skriva min bok”. Att skriva om sina närmaste så länge dom lever kan vara kinkigt. Jag ville därför inte börja så länge mina mammor (fostermor, biologisk mor och styvmor) och fäder (fosterfar, biologisk far och styvfar) levde. Nu är de alla borta sen många år och kan inte lägga sig i eller kommentera mina skriverier. Om allt går bra är jag klar med den före min begravning. 😀

Det innebär att jag sitter vid datorn mer än vanligt och att hushållssysslorna är ner­priori­terade ytterligare. Fast just i dag har jag paus. Jag hade en del annat angeläget att pyssla med.

Artikeln från gårdagens Äppeldag i Söderlångvik skulle korrekturläsas och skickas till chefen, räkningar betalas, väglagets bokföring uppdateras osv. Jag behövde också ägna mig åt kroppshygien eftersom jag inte deltog i gårdagens bastande på grund av uppdraget i Söderlångvik.

Det slog mig när jag såg mig i spegeln att jag saknar skrattrynkor numera. Eller så har jag aldrig haft några? I stället är munnen ”inom parentes”, dvs omgiven av djupa fåror, och mungiporna pekar neråt. När jag är allvarlig ser jag ut som en riktig surkärring. Jag tycker mig också märka att håret börjar tunnas ut. Suck. ☹ Bäst att inte tända lampan över spegeln i fortsättningen.

Sen var det dags för matlagning. I flera dar har jag bjudit på snabblagat, men i dag tog jag mig i kragen och stekte köttfärsbiffar med lök. Som vanligt höll dom inte ihop riktigt, men var å andra sidan porösa och saftiga. I morgon blir det repris så jag slipper tänka ut nåt annat.

5 tankar om “Självförverkligande och annat pyssel

 1. Tänk vilken gåva du lämnar till efterlevande när du skrivit din bok! Jag har inte möjlighet att skriva om släkten, alla få i min lilla släkt gick bort innan jag hann intervjua och fråga. Min dotter som är född i Finland men kom till Sverige som två-åring kommer att tappa alla sina rötter när jag går bort. Sorgligt och något jag tänkt mycket på nu när jag berikats med 3 barnbarnsbarn. En eloge till dig! Tips till köttfärsbiffar, har du testat mineralvatten i smeten?

  Gilla

  • Nja, någon gåva till efterlevande blir det inte. Alla släktingar är antingen döda eller okända för mig. Barn har jag inte heller. Tack för tipset, det ska jag testa! 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Oj va roligt att höra att du börjat skriva på din bok!!!
  Ska posta dina brev till mig där finns säkert stoff för några sidor. Jättekul..

  Gilla

Kommentarer är stängda.