Dra mej på …


För ett tag sen konstaterade jag att jag inte har några rosa underlakan längre. Jag har inte riktigt klart för mig av vilken orsak, men sådana behöver jag för att matcha flera av mina påslakan.

När jag googlade upptäckte jag att de flesta under­laka­nen i storlek 90 x 200 visade sig vara dra på lakan, ni vet såna där med gummiband runt om. Eftersom jag inte har nån erfarenhet av såna, beslöt jag investera i ett.

Igår var det läge att inviga det. Och efter den pärsen blir det inga fler! Jämfört med att bädda med ett vanligt lakan tog det här minst dubbla tiden. Då ena änden var klar och jag äntligen hittade den andra, böjde sig bäddmadrassen uppåt i en snygg båge.

Efter ett ha stretat i x antal minuter låg madrassen äntligen platt, men lakanet låg inte spänt. Jag hade tyg över lite här och där. När jag bäddar ska underlakanen ligga så spända att en slant kan studsa på dom. Eller åtminstone nästan.

Jag började undra om jag köpt fel storlek, men enligt följesedeln var den rätt, så jag får lära mig tåla att lakanet skruttar i hop sig varje natt. I bästa fall krymper det något i tvätten, men några fler dra på lakan blir det då inte!

En tanke på “Dra mej på …

  1. Haha, kan nästan se din frustration! Jag har sett flera roliga filmer på nätet där man dels försöker bädda men framför allt försöker vika ihop lakanet snyggt efter tvätt. Det har du ju inte upplevt ännu….
    Tack för boktipset, jag tycker österländsk livsfilosofi är intressant, men läser inte så himla ofta om dessa ämnen. Men nu har jag noterat titeln. Ha en skön adventsafton

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.