12.7 Från bersåslitage till kärleksförklaring


Bersån är i flitig användning, stövlarna har torkat, loppisen förberedd, årsmötet avverkat och Windows strular. Udden visar sin kärlek.

Bersån i flitig användning
De senaste dagarnas varma och soliga väder har gjort att bersån har varit i flitig användning. I lördags fick vi oväntat sällskap då vi satt där och drack vårt kaffe och på söndagen hade vi besök av Husses dotter och hennes kusin med sina två hundar var.

Idag drack vi eftermiddagskaffet där och satt kvar och njöt ett bra tag. Och fler tillfällen lär det bli om väderprognosen slår in.

Stövlarna har torkat
Jag borde ha förstått att det inte skulle gå vägen. I mån­dags tog jag på stövlarna eftersom jag skulle städa i stranden. Dess värre förivrade jag mig och lyckades få in vatten i den ena stöveln.

Eftersom skadan redan var skedd, fortsatte jag städningen tills den andra stöveln också var vatten­fylld. Lyckligtvis torkade solen och vinden dom på ett par dar. Men nästa gång återgår jag nog till crocsen.

Loppisen förberedd
I år har jag beslutat bidra till loppisen i Labbnäs den 18.7. Hopplocket har skett successivt, men i tisdags tyckte jag att jag var färdig.

Tyvärr syns det inte att prylarna har minskat utom i ett av skåpen, så jag var som vanligt onödigt försiktig i urvalet.

Årsmötet avverkat
Igår kväll hölls väglagets årsmöte i Solbacka. Utöver styrelsen, en verksamhetsgranskare och en suppleant infann sig två(!) andra vägandelsägare.

Dåligt tycker jag, men antagligen tycker alla att vägen är i bra skick och att styrelsen sköter sitt uppdrag som den ska?

Windows strular
Idag fick jag en Windows-uppdatering som har ställt till det. En del program startar trögt eller inte alls, det går inte att komma åt Windows Update eller ställa in standardprogram, etc, etc. Surt.

Omstart har inte löst problemen. System­åter­ställ­ningen misslyckades också liksom system­fils­kon­trollen, så nu vet jag inte vad jag ska ta mig till…? Att börja med ska jag sova på saken tror jag.

Till all lycka fungerar alla Office-program utom Outlook. Och så kan jag förstås använda min Zenbook, annars hade abstinensen blivit svår. 😉

Udden visar sin kärlek
Att mitt hjärta tillhör Udden är väl allom bekant. Härom dagen upptäckte jag att Udden besvarar min kärlek – en bit av berget vid husgaveln har formen av ett hjärta.

Troligen har den torra mossan krympt så mycket att formen nu framträder. Eller så har jag inte noterat kärleksförklaringen tidigare? För det kan väl aldrig föreställa en korsett?