23.5 – Bersåslitage, hammockspremiär och middag


Bersån används flitigt, jag har haft en ledig dag, träffat skrivarkolleger, uppdaterat Windows och väntar på middag.

Bersån används flitigt
I söndags hade vi kaffegäster på eftermiddagen och självfallet satt vi i bersån. Med sig hade gästerna en pelargon i en av mina älsklingsfärger.

Högsommarvädret fortsätter. Vid det här laget är vi inne på 20e soldagen i sträck om man undantar enstaka tillfällen med skymmande moln.

På måndagen hölls väglagets styrelsemöte på samma plats. Framåt 18.30 började det allt kännas kyligt, men då var vi så gott som klara med mötet så troligen blev ingen drabbad av köldskador.

Ledig dag
Igår hade jag en dag helt utan förpliktelser eller hålltider. Torkvädret var prima så jag passade på att tvätta, i övrigt åstadkom jag inget särskilt nyttigt.

En läs‑/sovstund i hammocken hägrade på eftermiddagen. Det krävde att jag först försåg den med sommar­beklädnad innan jag parkerade mig i den med ”Den sista kejsarinnan av Kina”. Mia tyckte det var en bra idé och placerade sig på min mage.

Vi blev väckta av att telefonen ringde och en stund senare återvände Husse från stan så vi fick annat att pyssla med. Men oj, vad skönt det var!

Träffat skrivarkolleger
I eftermiddags var det samling i bersån igen. Jag och tre av mina skrivarkolleger från kursen Skriv­lördag! hade kommit överens om att träffas för att hålla liv i vårt skrivande också under sommaren.

Tanken var främst att motivera varandra och diskutera, några konkreta skrivövningar ägnade vi oss inte åt. Huruvida vi uppnådde syftet är svårt att avgöra, det kanske ger sig nästa gång vi träffas?

Uppdaterat Windows
Idag var det då min tur att få den senaste stora uppdateringen av Windows 10, version 1803. Det var lite pirrigt med tanke på vad jag läst om de användarproblem som uppstått, men uppdateringen på både den bärbara datorn och den stationära gick som smort.

Väntar på middag
På Udden äter vi ofta sena middagar. Idag lär det bli en sån, för Husse är ännu ute och fångar den.

Anledningen är att han i eftermiddags blev inbjuden att följa med på strömmingsfiske. Så om fångsten lyckas blir det pannstekt strömming, i annat fall gädda som jag tog fram ur frysen i morse. Det enda som är säkert är alltså att det blir stekt fisk till middag. 🙂