4.2 – Sysselsättning & fiffiga prylar


Jag har ordnat sysselsättning och Udden har begåvats med fiffiga manicker och en dito mojäng.

Sysselsättning
I fredags såg jag till att frissan hade sysselsättning och igår sysselsatte jag väglagets verk­sam­hets­gran­skare. Idag har jag sysselsatt mig själv.

Till råga på allt blev jag försenad till frissan. Vi satt i godan ro vid kaffe­bordet när jag plötsligt kom på att jag skulle vara på plats klockan ett. Då var klockan ett par minuter före, så jag ringde genast och aviserade min sena ankomst. Det gick bra ändå sa min rara frissa.

Oftast har jag haft tid 13.30, så varför jag nu hade ändrat den vet jag inte? Nästa klippbesök är bokat till 14.00 för säkerhets skull.

Igår lyckades jag däremot passa tiden. Klockan 13.00 skulle jag vara hos verksamhetsgranskaren. Två minuter innan parkerade jag några centimeter från uthusknuten.

Tanken var att överlämna materialet och åka vidare till Tallmo där lördagsbastun väntade, men det gick inte att undvika en pratstund med kaffe och nybakt bulle. Så givetvis blev jag tvungen att ringa Husse och tala om att jag skulle bli försenad.

Idag har jag sysselsatt mig själv. Tiden har i huvudsak gått åt till tvätt och förenings­ad­mini­stration. Medan Husse gjorde en sväng till Tallmo, förberedde jag morgondagens möte, plockade i hop materialet som verk­sam­hets­­gran­skarna ska få direkt efter mötet, uppdaterade medlemsregistret och skrev ut dagordningen.

Fiffiga manicker
Husse har länge klagat över hur besvärligt det är att gå runt och tända, respektive släcka lamporna i vardagsrummet. Eftersom jag är ”allergisk” mot takbelysning använder jag punkt‑ och mysbelysning i stället. I vardagsrummet finns totalt 13(!) smålampor, varav ett drygt halvdussin används ”till vardags”.

När han kom från stan för ett tag sen hade han med sig en manick som möjliggör fjärrkontroll av belysningen. En trådlös mottagare i eluttaget manövreras via telefon eller surfplatta. Den kon­figu­rerades och testades med önskat resultat, så senast han kom hade han med sig en till. Igår anslöts alla lampor utom tre till ”fjärruttagen”.

I fortsättningen får Husse alltså tända och släcka eftersom appen finns i hans telefon och surfplatta. Om han inte är på plats får jag sitta i mörker. Nä, skämt å sido, lösningen är då att sätta i och ta ur kontakten som sitter i den fiffiga manicken.

Helt otroligt att jag i elva års tid har kunnat leva utan såna. 😉

Dito mojäng
Av bekanta fick vi tips om en fiffig mojäng som sprider spisvärmen. Som medlem i Club Clas fick man den nyligen till halva priset, så vi beslöt att testa den.

Den s k kaminfläkten ställs på spisen och ”knuffar” tack vare två fläktblad värmen ut i rummet. För den behövs alltså ingen app eller konfigurering. Den alstrar själv energin som behövs för att driva fläkten, så den är också fjärrstyrd kan man säga.

Det finns större modeller om man behöver högre effekt (sök kaminfläkt på Clas Ohlsons sajt) men den här modellen med två blad funkar riktigt bra för våra behov bedömer vi. Klart godkänd mojäng!

Nu önskar jag bara att min nya stekpanna också vore fjärrstyrd. 😀