11.1 – Nästan makalöst


Det är luftigt på Udden, jag har hål i väggen, har rekonstruerat, mixtrat och blivit lyckönskad.

Luftigt
Vi har det väldans luftigt på Udden för närvarande. Fördelen är förstås att jag inte behöver vädra och att det drar ut i köksspisen trots att draget är stängt.

hal-i-vaggenHål i väggen
Härom kvällen upptäckte jag en svart blaffa på väggen ovanför kylskåpet och försökte skrapa loss den med en lång linjal. Det gick inge’ bra. Det visade sig att blaffan är ett hål i den målade väggpappen!

Det förklarar ju varför vi så tydligt hörde ett skrapande ljud tidigare en kväll. Mina ”husdjur” på över­våningen har tydligen nu så trångt att dom har beslutat expandera. Snart ser jag väl en nos sticka ut för att rekognosera. :-/

Rekonstruerat
I stället för att göra nåt nyttigt igår, skrev jag historik över Husses och min bekantskap. Historiken sträckte sig från mitten av mars 2016 till årets slut och avslutades med en kärleksförklaring.

När Husse hade läst den undrade han oroligt i vilket forum jag eventuellt tänkte publicera den? Jag försäkrade att den bara ska läsas av oss två. Fast med tanke på att jag skickade den via mejl, kan den förstås fångas upp på vägen eller läsas av mejlförmedlaren.

Det känns otroligt att ett sammanträffande för nio månader sen har lett till vårt nuvarande för­hållande… Och att mitt medlemskap i Dragsfjärds hembygdsförening skulle innebära ett kärleksför­hål­lande hade jag förstås ingen aning om. Tänk vad mycket man kan få för medlemsavgiften!

Så i fall du vill chansa på att träffa din tillkommande, kan jag redan nu tipsa om att vi har årsmöte den 16.2 kl 18:00 i Kärra café och att vi välkomnar nya medlemmar. 😀

TV-antennMixtrat
Igår kväll blev jag riktigt sur. Jag hade tänkt se tevenyheterna men hade ingen bild på någon av kanalerna. Att Digita har möblerat om frekvenserna visste jag förstås om och har därför gjort flera kanalsökningar för att slippa varningstexten längst upp i rutan. Men utan resultat. Igår var ommöbleringen verkställd och därmed slut i rutan för min del.

Jag mejlade genast till killen från Comtech som jag anlitade senast. Han lovade återkomma idag, vilket han också gjorde. Heder åt leverantörer som håller vad dom lovar!

Klockan elva i förmiddags var han på plats, mätte upp signalerna, gjorde en kanalsökning och packade därefter i hop verktygsväskan och gick. Det var alltså inget fel på mot­tag­ningen.

Va?! Jag som kollade senast igår kväll och då hittades 0 tjänster!! Nu fanns helt plötsligt alla 28 som tidigare. Förklara det om ni kan?

Den enda möjliga och tänkbara förklaringen är att kabeln mellan ”mottagningsdosan” och antennen glappade eller hade glidit ur. Hur det i så fall kunde komma sig har jag ingen aning om, den har jag på heder och samvete inte pillat på!

Vid det här laget borde jag ju ha lärt mig att all felsökning börjar med att kolla kablaget! Grrr.

Lyckönskad
Idag har jag blivit lyckönskad av tre personer. Först av ”mat-Kerstin”, sen av en bekant som jag stötte på i butiken och därefter via mejl av vår ledare i Lustläsar-gruppen. Alla var jätteglada över att jag haft lyckan att hitta en Husse.

Att glädas över andras lycka är inte alla förunnat, så det värmde gott att höra. 🙂

3 tankar om “11.1 – Nästan makalöst

  1. Hua för att få en mus inhoppandes i huset.

    Jag minns en morgon i Norge när jag öppnade och skulle kasta något i sophinken som var ganska full. Överst satt en mus och bligade på mig. Det blev inget kastat i soppåsen, dörren smälldes igen… snabbt som tusan. 🙂

    Ingen missunnar väl er lycka! I så fall urdåligt… Kul när folk blir förälskade, oavsett ålder… Njut av varandra… 🙂

    Gillad av 1 person

  2. Du det låter inge vidare att gnagarna äter hål i väggarna, blir så klart svårt att bli av med dom, men nog kunde dom väl hålla sig där uppe, tycker att Mia borde hålla dom på avstånd.

    Gilla

Kommentarer är stängda.