2.1 – Avslut och inledning


God fortsättning! 2016 avslutades grandiost, 2017 har inletts rätt så stillsamt.

Grandiost avslut
Dagen före nyårsafton var ännu stillsam. Husses bror och svägerska gjorde oss sällskap till efter­mid­dags­kaffet, men nästa dag var ruschigare och avslutades i stor stil.

Efter en snabbdusch i Tallmo på lördagen började förberedelserna inför kvällens firande för min del. Nåt jag roas av mycket mer än själva festligheterna. Husse förberedde sig på sitt håll, men tog säkerligen inte närmelsevis lika lång tid på sig misstänker jag.

Kl 15:30 – Eld i kakelugnen och ner med rullgardinerna för att skydda Mia från skenet av fyr­verke­rierna
Kl 16:00 – Fixa frisyren och kränga på finstrumpbyxorna (som gott kunde ha varit en storlek större!)
Kl 16:20 – Glitter i ansikte och dekolletage (hittade ett urgammalt glitterstift) plus ett tunt lager mas­cara (som jag normalt inte använder längre).
skorI den förstorande spegeln jag var tvungen att använda för att få mascaran på rätt ställe upptäckte jag att mitt högra öga var mindre än det vänstra!?! Förhoppningsvis var det en synvilla.
Kl 16:30 – Skinksmörgås vid diskbänken. Mat skulle det bli tidigast om ett par timmar räknade jag med.
Kl 16:40 – Dags att ta på nya finklänningen (i Ilse Jacobsens design), färgmatchande skor (när var det modernt med taxklack?) och välja smycken. Jag hade plockat fram fyra ”kollektioner” som kunde tänkas passa, men den i strass förkastade jag omgående. Den jag först hade tänkt mig (i hematit) visade sig passa bäst.
Kl 17:29 – Stänga av datorn och hjälpa Mia ner från överskåpet i köket. Hon märkte att nåt var på gång och gjorde sitt bästa för att jag skulle ägna henne uppmärksamhet i stället.
Kl 17:40 – Måla läpparna, dutta på parfym och kissa. Äntligen redo att låsa in Mia, ta på ytterkläder och ge sig av.

Märkte du vad jag glömde…? Helt rätt, jag glömde stänga spjället!

Festplatsen låg inte alls långt från Udden så jag var där på tio minuter. Utanför huset stod Husse och väntade så vi kunde göra entré tillsammans som de övriga paren.

Ett glas med skummande innehåll inledde festligheterna, sen ombads vi sätta oss till det vackert dukade bordet med tygservietter vikta i form av fransk lilja. Timmarna därefter serverades förrätt, varmrätt, dessert och slutligen kaffe med tårta. Tyvärr var allting jättegott så magen stod i fyra hörn redan före kaffet, vilket betydde att jag för en gångs skull nöjde mig med en bit tårta.

Ca 20 i tolv gav jag mig av hem för att Mia skulle få komma ut en sväng och ha sällskap under de intensivaste fyrverkerierna, men var tillbaka inom en timme för att fortsätta umgänget. En dryg timme senare tackade så gästerna för en trevlig kväll och skjutsades åt olika håll. Husse agerade också chaufför.

FiskmiddagStillsam inledning
Nattvaket satte sina spår, så gårdagen var till största delen stillsam, men idag kom f d grannen på eftermiddagskaffe. Med sig hade hon julblomman som en förkylning hindrade henne från att över­lämna tidigare. Roligt att se henne och att hon är på benen igen.

Efter besöket avåts fiskmiddag som omväxling till alla skink­‑ och kötträtter och nu sitter vi i var sitt rum och degar på olika sätt. Husse framför teve-nyheterna och jag vid datorn. Skönt att allt firande är över för ett tag kan jag tycka. 🙂