4.11 – Tacksamt


Jag har gjort avstämning, hittat hösttröjorna, anmält mig till fortsättningskurs och krattat löv. Mia har hittat en ny väntplats.

Avstämning
Den 29.10 hade samtliga vägandelsägare betalat sin vägavgift. Förfallodagen var visserligen den 15.10, men den förseningen måste man kanske räkna med? Annars upplever jag att man i Finland har klart bättre betalningsmoral än i Sverige (för åtta år sen).

Nu gällde det att stämma av debiterat totalbelopp mot kontoutdragets summa för inbetalningar. Diffen på 40,50 € kom jag snart på. En andelsägare betalade sin avgift redan den 31.7. I övrigt stämde beloppen överens. 🙂

PlastbackHittat hösttröjorna
För några veckor sen letade jag efter en av mina hösttröjor men hittade den inte i klädskåpet så jag antog att den hade gått till klädinsamlingen. I måndags saknade jag en annan tröja som jag säkert visste att jag har kvar, men den stod heller inte att finna. Mysko tyckte jag.

Operation lådkontroll vidtog. Som bekant förvarar jag kläder i plastbackar under sängen. Det har två stora fördelar förutom utnyttjandet av tomt utrymme: Dammet lägger sig på locken i stället för på golvet och backarna fungerar som isolering mot golvkylan vintertid.

I backen längst bort med grönt lock hittade jag dom saknade tröjorna. Jag hade givetvis glömt för länge sen att jag bytte innehåll i den backen när det nu var? Tidigare låg det gardiner i den och därför har jag förstås inte brytt mig om att titta i den tidigare. Det är som sagt livsfarligt att flytta på grejer för min del numera.

Anmäld till fortsättningskurs
I förmiddags tog jag en titt i dokumentationen för sista kursavsnittet och beslöt på sittande stjärt att anmäla mig till fortsättningskursen i Lär känna din digisystemkamera den 9.2.2016. Det är aldrig tungt att bära på kunskap och man kan alltid bli bättre på det man gör (om man vill).

Den dagen jag inte längre är vetgirig och slutar utvecklas är det lika bra att stänga locket över mig brukar jag påstå.

NykrattatKrattat löv
Vid det här laget har de flesta träd och buskar på Udden fällt mestadelen av sina löv. Tack vare dom svaga eller obefintliga vindarna har dom inte yrt omkring så i år är det inga drivor. Men självfallet kändes det ändå påkallat att snygga till framför ”paradingången”. Nån annan har jag inte. 😀

Vädret kan jag då inte klaga på! Lika fint idag som igår om än inte fullt lika varmt. Fast efter nån timme åkte jackan av ändå tills solen försvann bakom trädtopparna.

Jag håller med sommargrannen psykologen. I samband med sin snabbvisit i måndags konstaterade hon att krattning är en form av meditation. Om man är fullt fokuserad på det man har för händer slipper man höra sina tankar.

Mia har hittat ny väntplats
Ibland ställer jag mathämtningskorgen på skostället vid dörren tills jag har annat ärende ut i ve­ran­dan. Det tycker Mia är en utmärkt väntplats tills jag öppnar dörren och släpper ut henne. 🙂

Mia i matkorgen