7.8 – I vått och torrt


Takläckaget är fixat igen, jag torkar ”sjögräs”, torkvädret har varit prima, jag har fått ny färg och använt solparasollet.

Takläckaget fixat igen
I onsdags kollade jag om dasstaket höll tätt efter nattens hällregn. Det gjorde det inte. Fuktfläcken var tillbaka. Jag SMSade genast till ”takkillen” som lovade komma genast.

Med sig hade han en bit takfilt som han la under den befintliga och ”limmade” fast. Hoppas det håller tätt nu då, annars får han komma med nåt radikalare alternativ.

VäxtpressTorkar sjögräs
Av ÅUs lokalredaktör fick jag för ett par dar sen i uppdrag att torka ett exemplar av ”sjögräset” för att nån bättre vetande ska kunna artbestämma det. Knoppslinga tvivlar jag starkt på att det handlar om eftersom växten inte luktar illa när den torkat, vilket docent Lindholm påpekade i artikeln i ÅU. Den luktar i stort sett inget alls när den är torr och blöter man den på nytt luktar den närmast vått ylle.

På bordet i verandan har jag nu en improviserad växtpress och räknar med att växtexemplaret ska vara torrt i morgon om jag har tur.

Prima torkväder
På tal om torrt… Idag fick vi en härlig sommardag till så jag passade på att tvätta, bland annat bad­rumsmattorna. Att jag sen skvimpade ut smutsvatten från behållaren till toa­borsten på den rena mattan får ses som ren(?) och skär otur. Som tur är mattan av plast så ingen större skada uppstod.

Hot PinkNy färg
I eftermiddags hade jag tid hos frissan. Vid ankomst meddelade jag henne att håret för en gångs skull var nytvättat så hon slapp den proceduren.

”Ska vi färga idag?” frågade hon. Jag blev lite ställd, det hade jag inte beställt, men varför inte? Det var ju ett tag sen sist. Idag blev det Hot Pink. Den färgen var grannare än nyansen jag först hade tänkt mig sa frissan, så självklart valde jag den.

Efter färgklick, tvätt (för att få bort överskottsfärgen) och klippning såg jag som en ny människa. Åtminstone nästan. Rynkorna för­svann ju inte dess värre. 😀

Använt solparasollet
Innan jag åkte till frissan SMSade jag till Grisen/Tvillingen och talade om att det bjuds på te i bersån om hon kände för det? ”Nu eller med det samma?” fick jag som svar, så jag meddelade att när som helst efter tre idag går bra.

Och tänk att jag hade den goda turen att tiden passade henne! Annars brukar hon ha fullt upp.

I nästan tre timmar satt vi och pratade om ditt och datt under solparasollet och hade ändå la­gom varmt. Parasollet har verkligen inte slitits hårt i sommar! Det här var andra gången det kom till användning, men med lite tur kan det bli fler gånger om det här kalasvädret håller i sig.