2.5 – Kontorsdag


Jag har ägnat dagen åt datorunderhåll, översättning, administration och mammas deklaration. Mia är sällskapssjuk.

Datorunderhåll
Förutom ett par andra uppdateringar fanns också en ny version av Windows Live Mail att ladda ner idag. På den stationära datorn använder jag för all del Outlook 2010, men behöver ibland kolla inställningar och funktioner i Live Mail när det är nån som frågar. Motsvarande uppdateringar gjorde jag på den bärbara.

Ett tag var jag inne på att ta bort Photo Gallery och Movie Maker eftersom jag aldrig använder dom, men ångrade mig och blev nyfiken på Windows Live Writer. Ett fiffigt litet verktyg för att skriva och publicera blogginlägg,  men jag håller mig nog till det jag är van vid ändå.

ÖversättningÖversättning
Sen var det dags att ta i tu med över­sätt­ningen som jag åtog mig i början på april. Jag lovade att den skulle vara klar till årsmötet och det är i morgon, så det var verkligen hög tid! Typiskt mig att vänta till sista stund.

Daphnias stadgar skulle översättas till svenska tyckte en av styrelseledamöterna. Lyckligtvis har Patent- och registerstyrelsen en svensk mall som jag till stora delar kunde dra nytta av, annars är juridisk text inte särskilt lättöversatt.

Administration
En lång stund gick åt till diverse administration. Bland annat Helsingfors stads uträkning av mammas till­godo­havande. Jämfört med beloppet dom har återbetalat skiljer det drygt 500 € från den slutliga summan, så jag mejlade till damen jag har haft kontakt med tidigare och påpekade saken. Det är tydligen alltid upp till oss att kolla och dubbelkolla numera, det går inte att lita på att det blir rätt med en gång. 😦

Mia i famnMammas deklaration
Den 7.5 ska mammas deklaration vara inlämnad om man vill göra några ändringar. Jag antog att dom förtryckta uppgifterna stämde, men har som sagt lärt mig att det är bäst att kolla. Jag hittade inget jag behövde ändra så det jobbet var enkelt och fort gjort.

Sällskapssjuk
Både igår och idag tyckte Mia med jämna mellanrum att jag skulle ägna mig åt henne i stället för åt det jag höll på med. För att göra mig uppmärksam på sällskaps- och kelbehovet parkerar hon sig i min famn eller på skriv­bor­det.

Det budskapet går inte att ta miste på. 😀