På böljan den blåMia på sjön!

Tro det eller inte – Mia har åkt roddbåt idag! Hon följde som vanligt efter mig ner till stranden och efter en del övertalning hoppade hon ombord. Det blev för all del en kort sjöresa. Efter ett tiotal år­tag blev svansen dubbelt så tjock då hon hade konstaterat att hon var omgiven av vatten på alla håll. Hon började låta som när hon åker bil så jag tog henne tillbaka till bryggan.

Men hon var heller inte nöjd över att jag lämnade henne och rodde i väg på veckans mätuppdrag… Hennes övergivna jamande hördes en lång stund. Hon tycker antagligen att det är farligt för mig också att ge sig ut på sjön.

Mia på bryggan

Hon var desto gladare när jag kom tillbaka. Hon hade väntat i stranden och la sig på bryggan för att bli kelad med. Hon åmade sig så hon till slut ramlade ner, men hade turen att landa i strand­vege­tationen i stället för i vattnet. 🙂

2 thoughts on “På böljan den blå

  1. Det var en stor uppoffring av Mia som försökte övervinna sin rädsla med tanke på kattens nedärvda skräck för vatten. De vill helt enkelt inte bli blöta om pälsen. Vem har sett en katt gladeligen kasta sig i sjön för att bada? 😀

    Gilla

    • Ja, jag vill tro att hon ställde upp bara för att hon litar helt och fullt på mig. Den tirad hon presterar när hon har blivit genomdränkt av regn talar sitt tydliga språk. 🙂

      Gilla

Kommentarer inaktiverade.