Vårstädning och blomrapport


En av dom varma dagarna i april tog jag i tu med att beskära rosorna, befria dom från gammalt gräs och löven som omgav dom. Sen blev det paus ett tag.

Nån vecka senare plockade jag upp nerfallna kvistar från eken med det suveräna verktyget som Husse har förärat mig, en skräpplockare. På så sätt skonades ryggen.

Till min stora glädje hittade jag en utslagen nunneört. Den trodde jag hade dött för länge sen! Dessutom hittade jag två små nya plantor, så med lite tur sprider dom sig ytterligare.

I dag var det grankottarnas tur. Uddens stora gran fäller en mängd kottar som är i vägen när man ska klippa gräs, så dom krattade jag ihop och avpolletterade.

När jag fick syn på dom få tulpaner som redan hade stora blad blev jag lessen. Bladen var avätna nästan ner till marken. Antingen har haren eller rådjuren försett sig. 😥

Krattat löv har jag inte annat än till nöds. Jag gillar prasslet av torra löv skyller jag på. 😀 Dessutom har Husse påpekat att dom finfördelas vid gräsklippningen och blir därmed näring till växtligheten.

Som avslutning på dagens aktivitet, gick jag en sväng med kameran. Minipåskliljorna blommar för fullt, pärlhyacinterna har förökat sig och slagit ut, gullvivorna är på G och syrenen vid gaveln ner mot sjön har redan börjat förbereda sig för blomning. En härlig tid! 😊

3 tankar om “Vårstädning och blomrapport

  1. En härlig tid väntar … och härliga bilder!
    Fortfarande kalla nätter även här, men snart vänder det nog. Det brukar det göra 🙂
    Ha en fin fortsättning på veckan!

    Gillad av 1 person

  2. Här har min syren blommat klart och på tur står rosor, begognor och lite annat fint. Visst är det härligt när det äntligen börjar hända något i trädgården.

    Gilla

Kommentarer är stängda.