8.4 – Förslag, nattprogram, ved och korsord


Jag har lämnat förslag, haft udda nattprogram, hjälpt till med vedhantering och löst korsord.

Lämnat förslag
På uppmaning av kursplaneraren vid VIAO (Vuxninstitutet) lämnade jag i torsdags förslag på tre kurser till hösten. Kursbeskrivningar, bilder, målgrupp och förslag till plats, dag och tid gick i väg via mejl.

Det betyder ingalunda att förslagen godkänns, först ska rektorn säga sitt. Och nästa instans är förstås de som läser kurskatalogen. Om kursen slutligen blir av beror på antalet anmälda deltagare, så först dagarna före kursstart får jag reda på om jag har ett uppdrag eller inte.

Jag skickade dessutom rubrikförslag på tre andra kurser som jag gärna kan tänka mig att hålla, men beslöt att vänta och se om något av förslagen faller i god jord innan jag fixar detaljerna.

Udda nattprogram
I regel somnar jag på min vänstra sida och vaknar ett par timmar senare av en ”värmebölja” som jag utnyttjar till att byta sovställning. I bästa fall behöver jag inte maka på Mia som upptar halva sängen. I torsdags natt var sovprogrammet radikalt ändrat.

Redan före läggdags hade jag magknip som övergick i kramper och hann tömma tarmen en gång. När det var sovdags lyckades jag slumra till en stund mellan attackerna, men vaknade varje gång krampen återkom.

Vid två-tiden kände jag att jag också var på väg att bli illa­mående. En stund senare var det dags att hastigt kliva upp och inta böneställning vid toaskålen. Jag som nästan aldrig kräks annars.

Resten av natten förlöpte lugnare, men det behövdes en tarmtömning till innan jag så småningom kunde sova ostört. Jag hade så klart drabbats av vinterkräksjukan.

På fredag morgon åt jag frukost som vanligt och var hyfsat pigg. Det var bara magen som kändes öm, men efter lunch kände jag mig matt, så jag intog sängläge ett par timmar. Sen dess har jag repat mig och magen känns normal igen.

Vedhantering
Igår fick vi vedleverans vid 10-snåret. Husse gick genast ut och satte i gång med att bereda plats i vedlidret. När jag hade klätt på mig och kom ut var han redan i full färd med att rada in klabbar i en prydlig rad.

Det hjälptes vi åt med i några timmar, sen var vi nöjda och beslöt spara resten till idag. Direkt efter frukost fortsatte Husse arbetet och som vanligt var jag långt efter i radandet när jag dök upp en dryg timme senare.

Den digra högen på drygt åtta kubikmeter har krympt rejält så posten kan komma åt postlådan på gaveln till vedlidret utan problem, men morgon­da­gens sysselsättning är ändå räddad. Förhoppningsvis slipper vi regn och får in resten då.

Löst korsord
Som bekant roar vi oss med att lösa korsordet i lördagens ÅU. Det fick utgöra avkoppling efter dagens vedhantering.

Dom tre korsord Husse hade med sig från stan i onsdags har vi redan hunnit lösa, så nu får vi lösa korsord online eller hitta på nåt annat att roa oss med. 🙂