8.3 – Uddmors bloggande fyller 10 år!


Mitt absolut första blogginlägg skrevs den 8 mars 2007 i Östersund. Så här löd det:


8 mars 2007
Aldrig för sent att lära sig nåt nytt

I dag har jag försökt få tag på ett inköpsvärde för en skogsfastighet i Jämtland. Skatte­verket hänvisade i går till Landsarkivet i Härnösand. Dagens telefonsamtal med en trevlig dam där, har lärt mig att Landsarkivet i Härnösand har lagfarter från 1947 och framåt. För att få tag i en köpehandling som är daterad 1930, blir jag hänvisad till Landsarkivet i Östersund. Att det råkar vara staden jag än så länge bor i gör det hela nästan komiskt.

Dagens viktigaste uppdrag har varit att leta rätt på nyckeln (en lång sexkantig metall­stång) till vinds­luckan i fastigheten. VikingSat behöver nämligen ta sig upp på taket för att byta ut husets antenn till en digital dito.

Det analoga TV-nätet släcks den 14 april här i Jämtland, vilket innebär att styrelsen i Bostadsrättsföreningen har beslutat bekosta digital mottagning för grundutbudet. På så sätt slipper våra boende skaffa egen digitalbox, förutsatt att dom nöjer sig med de fem kanaler vi har tillgång till.

Resten av dagen och kvällen ska jag ägna åt att börja plocka ihop saker som INTE ska med i flytten. Idealet är att det inte blir nåt kvar att flytta. Men den chansen är tyvärr mindre än minimal, med tanke på hur jag är funtad!

Bevisligen ingen pedofil

Fantastiskt! Det finns inga uppgifter om mig i straffregistret i Finland heller! Nu kan jag bevisa att jag är en hederlig medborgare och ett föredöme för alla invandrare i Sverige. Litet sent påtänkt förstås.

Centralskolan i Dalsbruk får originalet på utdraget per post endera dagen, sen återstår bara hälso­kontrollen innan jag är godkänd som timlärare under nästa läsår. Det förut­sät­ter förstås också att jag klarar prövotiden på en månad… Och att de elever som har ”data” som tillval inte ber mig omkonfigurera port 80 eller nåt dylikt. Fast det lär väl inte ingå i kursplanen förmodar jag?

Från Östersund…

 

 

Här huserar jag ytterligare ett tag…

(Bilden tagen av Bo Oscarsson, som också bor i huset.)

… till Udden

 

 

 

 

Håll med om att flytten är motiverad!

6 tankar om “8.3 – Uddmors bloggande fyller 10 år!

  1. Tror knappt det är sant, 10 år och du vet att jag inte trodde på din flytt ibörjan, trodde du skulle bli ” skogstokig” på vinterhalvåret, men så fel jag hade, så jag kan bara önska dig en fortsatt underbar tillvaro med Husse, Mia och diverse andra småkryp och fångster….

    Gilla

Kommentarer är stängda.