Oväntat besök


Natten till fredagen blåste det rejält på Udden. I sovrummet hörde man ett olustigt klonkande när vindilen tog i som värst. Jag vaknade vid femtiden och låg och lyssnade ett tag. Sen bestämde jag att det var bäst att kontakta Egnahemsföreningens gårdskarl.

När jag steg upp meddelade Husse att teveantennen låg i rhododendronbusken. Just så, då kunde jag glömma gårdskarlen. Stången som antennen var fäst i hade gått av. Det klonkande ljudet kom sig av att skruven som höll stången på plats hade vidgat hålet allt mer då det blåste.

Jag gick genast ut på trappan för att se på eländet, men kunde bara konstatera att antennen mycket riktigt låg i busken. Bara en kort stump av stången plus signal­för­stär­ka­ren satt kvar på sin ursprungliga plats.

Husse skruvade åt antennen för ett tag sen, men konstaterade att det inte gick att skruva åt den ytterligare om man inte satte dit en packning. Nån sån hade vi inte, så saken fick bero tills vidare.

Att stången skulle gå av tyckte Husse var oväntat. Så ska metall inte bete sig tyckte han. Jag höll med om att det lät underligt, men nu hade den ju faktiskt gjort det.

Tack vare att själva antennen landade i busken skadades den inte trodde vi. Busken hade också klarat sig utan skador såg det ut som. Och till all lycka kom den ner med sån fart att den flög över elkabeln som går in till huset, annars hade vi blivit strömlösa dessutom!

Jag ringde genast till företaget som senast fixade min antenn, men sånt håller dom inte på med längre fick jag besked om. Jag blev hänvisad till Strandells el i stället.

Eftersom Husse hade deras telefonnummer, ringde han och fick prata med en kille som lovade försöka se till att montören kom före helgen. En stund senare ringde montören och sa att han var i Dalsbruk så han kunde komma ganska snart. Strålande!

Det gjorde han också. Med sig hade han en kollega och allt som behövdes för att få upp antennen igen. Han såg också till att justera riktningen och jag fick i uppdrag att kolla om det gick att se alla kanaler. Ett par av dem var pixelerade, så han finjusterade tills dom var felfria.

Visst kunde vi väl ha överlevt en helg utan teve, men Husse vill gärna se nyheterna och jag ser gärna långfilm eller en serie jag följer. Nu var helgen räddad, tack för det!

3 tankar om “Oväntat besök

  1. Pingback: Avancemang – Uddmors betraktelser

  2. Här i min del av Svea rike så gjorde man en omställning på tv till digitalmottagningar utan att knysta många ord innan. Man trodde väl att de flesta redan hade nya smart-tv eller hd-tv men si så är det ju inte! Nu blev många med gamla tjock-teveapparater utan bild, bland annat min granne. Hon har det knapert och har inte råd att köpa en sprillans ny teve. Har försökt hjälpa henne med att hitta en begagnad på säljsidor på internet men det finns inga till salu! Hon sitter fortfarande utan bild om kvällarna…så trist! För visst är teve ett sällskap, oavsett om man aktivt sitter och tittar eller bara låter teven stå på i ett hörn medan man pysslar med annat…

    Gilla

Kommentarer är stängda.