Inte min dag


Förmiddagen förlöpte utan incidenter, men efter vår kaffetid (12.30-13.00) började eländet. Dagens uppgift var att skriva ut inbetalningskort för vägavgiften till våra vägdelägare.

Trots att jag hade verkställt kopplingen mellan databasen och huvud­doku­men­tet ville Word på inga villkor skriva ut avierna. Visserligen var marginalerna för smala, men det brukar gå bra om man tvingar utskriften att fortsätta. Men inte i dag.

Efter några sidor hängde sig Word och försöket att skriva ut bara en del av sidorna fungerade inte heller. Till slut var jag tvungen att skriva ut sida för sida. Med tanke på att antalet sidor var 74, tog det en stund.

Etikettutskriften fungerade däremot smärtfritt. Det var bara det att etiketterna inte alls behövdes. När jag tog fram kuverten visade det sig att dom hade fönster. Det hade jag glömt. Onödigt arbete således.

Nästa steg var att skära utskrifterna till A5-format, kuvertera och frankera. Det gick också bra. Fast när jag kontrollerade kuverten med listan på fastighetsägare hade jag en dubblett. Tur att jag kollade.

Till min egen avi behövdes ju varken kuvert eller porto. Då upptäckte jag att det stod 31.10.2020 på förfallodatum! Suck. Att göra om hela jobbet vägrade jag. Hoppas folk begriper att det ska stå 2021.

Så förflöt tre timmar av min dyrbara tid. 😉 Om allt hade fungerat hade jag varit klar på mindre än halva tiden.

En timme senare var det dags att börja med middagen. Nya malörer. Hälften av potatisen kokade sönder och de stekta fiskbitarna var helt smakbefriade trots att jag hade strött över fiskkrydda (som jag trodde innehöll salt).

Resten av svampsåsen som jag värmde i mikron spillde jag delvis ut på diskbänken. Inte ens att äta lyckades helt. Jag tappade ett fiskben i grönsakerna och en potatisbit på golvet – förutom den som landade i famnen.

Tur att dagen snart är slut. Fast än hinner det förstås hända mycket. :-/

2 tankar om “Inte min dag

  1. Det är sådana här dagar man borde sätta sig i ett hörn med armarna i kors och beställa pizza till middag. Eller bara dra täcket över huvudet och somna om redan på morgonen.

    Gillad av 1 person

Kommentera här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.