15.11 – Fantastiskt


Helt fantastiskt! Jag har haft en ”hemmadag”!

Hemmadag
Veckans första tre dagar har inneburit hålltider och besök på olika orter, men idag har jag haft en hemmadag. Inga tider att passa och ingen som har ställt krav. 🙂

Dagen inleddes med att vittja nät tillsammans med Husse efter frukosten. En liten gädda var den enda fisken som hade låtit sig luras. Den fick fortsätta simma i sjön och växa till sig.

Husse tyckte det var dags att ta upp båten så det gjorde vi också. Hösten 2016 låg den på land redan i mitten på september ser jag i bildarkivet, men det var ju innan Husse ”tillträdde”.

Efter lite väglagsadministration och nyhetskoll gjorde jag morgontoalett och startade tvättmaskinen. Då var klockan redan dags för ”förmiddagskaffe”. På Udden är begreppet förmiddagskaffe mycket flytande. Ibland slår vi till redan 11.30, men lika ofta blir klockan 12.30 eller ändå senare.

Planen var att tillbringa dagen med att plocka undan dom sista sommarprylarna, dvs tvätta och tömma regntunnan (”det är en vattenså” påpekade Husse), förpassa resterande sommarväxter till komposten, etc. Efter det skulle jag kratta löv.

Innan jag började kratta bestämde jag mig för att på nytt testa min Lilla julklapp som jag fick av Husse i förskott. Det är en ”jätteaskkopp” i form av en askdammsugare, nåt jag tidigare har funderat på att skaffa men det har inte blivit av. Men nu så!

Provsugningen i förrgår gick inge bra. Att manicken inte klarar förkolnade vedrester hade jag inte klart för mig, men efter en titt i instruktionerna förstod jag varför det plötsligt blev tvärstopp. Idag gick det som en dans – i vedspisens asklåda fanns inga ”förstoppningsföremål”.

Sen var det grejer som skulle upp på vinden. Och när jag ändå var där, kom jag på att jag numera kan ha bruk för min höstkappa. Den minns jag att jag köpte till halva priset hos Modellen i Östersund när dom la ner butiken nån gång på 90-talet.

Jag har bara använt kappan nån enstaka gång beroende på att den är väldigt bylsig när man ska köra bil. Men nuförtiden är jag ju oftast passagerare i en rymlig bil så då går det bra att ha den.

När jag kom ner med kappan kom jag på att det också fanns sommarkläder som skulle upp på vinden, så det blev en vända till. Efter den var jag äntligen klar för krattning.

På så sätt hann jag bara kratta en liten fläck. Jag konstaterade att det snart började skymma och att det var dags att ta i tu med dagens middag. Det får eventuellt bli fortsättning en annan dag om inte löven hinner frysa fast innan dess.

Epilog
Nu är middagen aväten och kvällens underhållning återstår. Akiro Kurosawas Yojimbo från 1961 har vi bestämt oss för. Sen blir det go’natt. I bästa fall vaknar vi till en ny dag i morgon. 🙂

2 tankar om “15.11 – Fantastiskt

  1. Det va de et värsta va du/ni äe i farten! Förstår att det är skönt med en slappardag emellanåt tur att det finns eldsjälar som orkar engagera sig!

    Gilla

Kommentarer är stängda.