24.4 – Upplösningen på mysteriet


Mysteriet med den borttappade dammsugaren (se gårdagens inlägg) fick sin upplösning i efter­middags.

AA 1Igår kväll letade jag rätt på instruktionsbok och garanti. Jag köpte dammsugaren den 28.12.2004 hade jag noterat. Inte alls 2001 eller 2002 som jag trodde igår. Det betyder att den har varit i användning i två och ett halvt år trots att den är 11 år gammal.

Innan jag kunde fortsätta leta var jag tvungen att åka i väg på ett par ärenden, men vid 14-snåret var jag tillbaka och ”på hugget”. Bakom julsakerna kunde den möjligen hålla till. Men nej, så enkelt var det tyvärr inte. Men nu är det ordning på dom också.

Det kan knappast finnas nån annan som är lika duktig på att spara tomkartonger som jag? Alla ”maskin­kartonger” kan jag ännu förstå, men mitt sortiment sträcker sig från storlek 5 x 5 cm upp till det tiodubbla. Många kartonger blir det. I och med mitt rotande passade jag på att decimera antalet högst påtagligt. Inget ont som inte har nåt gott med sig. 🙂

Nu återstod bara ett möjligt utrymme… Det som jag var säker på att inte kunde innehålla nån damm­sugare. Gott om resväskor har jag också, jag som aldrig reser nånstans. Bakom en av dom såg jag en brun låda längst bak. Kunde det möjligen…?

När jag väl hade baxat undan alla hinder och dragit fram lådan, öppnade jag och tittade. Jajamen, där låg den ju. Alltså inte alls i nån blå sopsäck utan i flyttkartong nr 63. Mitt minne är verkligen inte tillförlitligt.

I lådan låg alla tillbehör, slangen hängde över en balk och dammsugarpåsar visste jag att jag hade köpt för länge sen. Jag torkade bort spindelväv och damm, satte i en ny påse och dammade av filtret. Dags för provkörning.

Dammsugare 3Den startade snällt, men ljudnivån kräver nästan hörselskydd. Om den förra lät illa innan den dog, låter den här som ett rea­plan. Allting känns ”plastigt” och munstycksmonteringen är av det allra enklaste slaget. Annat var det med min gamla, kära Hoover.

Det här är alltså ingen kvalitetsdammsugare. Men den är lätt att hantera och suger som den ska, så den får duga tills den klappar i hop. Jag är helt övertygad om att den inte kommer att hålla i nästan 30 år som den förra. Kanske inte jag heller förresten? 🙂

4 tankar om “24.4 – Upplösningen på mysteriet

  1. Turbo-ljud 😉 Låter som om du fick hela huset städat p.g.a. dammsugarn. Tror vi skall göra likadant bara vi får något att söka 😉 Ha en fin helg 🙂

    Gilla

    • Beteckningen Turbo på dammsugarskrället avser säkerligen ljudnivån. :/ Ja, det var inte så dumt. Nu är det (tillfällig) ordning på vinden. Lycka till med sökandet och en fin helg till dig också! 🙂

      Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.