23.7 – Hett om öronen


Jag har fått mitt andra stick, Udden har nytt värmerekord och jag kommenterar blogg­kom­mentarer.

GetingAndra sticket
I söndags klämde jag i misstag en geting mot kroppen med armen när jag hängde tvätt. Det var ganska oskönt kan jag lugnt påstå och huden svällde upp runt sticket.

Idag fick jag det andra sticket. Jag råkade trampa på en geting när jag kom upp från stranden. Faktiskt kändes det inte lika mycket eller lika länge men behagligt var det förstås inte. Det är många herrans år sen sist, jag brukar komma bra överens med getingar (också), så de här sticken får räknas som missöden.

Som tur har jag ett Etono-stift i medicinskåpet och kombinerade det med kokosfett. Det visade sig vara en bra kombination.

Europaväder 23 juliNytt värmerekord
Idag nådde termometern på Udden 30 grader jämnt. Kanske mer men det har jag inte noterat? Att hålla till i hammocken var uteslutet, men lyckligtvis är det skugga på trappan hela eftermiddagen så jag parkerade mig i solstolen och läste ett par timmar tills värsta hettan hade klingat av.

Ett tag var jag säker på att möblerna (av plastrotting) i bersån skulle börja smälta, men så illa var det ändå inte. Jag tackar min lycka för att jag bor i trähus och har nära till sjön!

Hela Europa har ju värmebölja just nu, så Udden är i gott sällskap. Det är bara Island som har det svalt. Enligt morgondagens prognos får till och med Östersund 30 grader, nåt jag inte kan minnas att jag upplevde under mina år där.

Mia hade otur med tajmingen av förmiddagens jakt. Det hade redan hunnit bli lunchtid innan hon hade tagit kål på sorken hon fångat nere på åkern. Ett kornstrå följde med ”leveransen”, därför visste jag var hon hållit till.

Stackars kisse, hon led svårt av hettan innan hon nådde trappan. Jag såg att hon stannade till vid Silver­pilen där det var skugga, sen gjorde hon ett sista ryck till trappan och talade om vad hon tyckte om den här värmen. Efter att ha vilat och svalnat en stund kalasade hon på bytet.

Det enda nyttiga jag har åstadkommit är att vattna sommarblommorna, skura mattan (i skuggan utanför sovrummet) och rädda ett par sländor som förirrat sig in i verandan. Jag tackar min lycka för att jag inte behöver jobba!

Kommentarer till kommentarer
Att hitta länken för att kommentera ett blogginlägg är inte helt lätt i det här bloggtemat har jag kon­sta­terat. Men om man har god syn går den att hitta längst ner under varje inlägg, se bilden nedan.

Lämna kommentar

Bra att veta: Om man vill vara anonym räcker det med en signatur eller ett förnamn, i annat fall publiceras hela namnet ovanför kommentaren.

För att läsa eventuella kommentarer går man till samma plats. I stället för Lämna en kommentar står det då hur många kommentarer det finns och när man klickar på länken öppnas dom så man kan läsa dom.

Under fliken Kontakt kan man också lämna kommentarer, men då syns de bara där, inte i an­slut­ning till inlägget de hänför sig till. I båda fallen får jag ett mejl och alla kommentarer publiceras efter mitt godkännande. Kommentera gärna, det gillar jag! 🙂

2 tankar om “23.7 – Hett om öronen

  1. Stön, det är varmt, man blir dåsig och lite olustig, märker också att kroppen behöver något salt, finns alltid lite parmaskinka i kylen som man kan karva på eller ett par saltgurkor.
    Peppar, peppar har ännu inte blivit biten av getingar den här sommaren. Annars kretsar dom runt mig, precis som om dom visste att jag är allergisk. måste komma ihåg mina Betapredtabletter 10 st skall lösas i vatten. har jag glömt dom hemma kan jag bara hoppas att en läkare finns i närområdet. Har blivit biten mitt i city, men också mitt ute på floden som går genom Prag, så säker är man aldrig….

    Gilla

    • Ja, 30 grader är långt över min maxgräns! Usch och fy, sån allergi är inte att leka med. 😦 Håller en tumme att du klarar dig resten av simmaren också!

      Gilla

Kommentarer inaktiverade.