30.10 – Synligt


Jag har putsat ”kamerafönstret”, höststädat, hittat en fästing, assisterat vid utskick och köpt mig ett handtag.

FönsterputsRent kamerafönster
Igår fick jag nog av det fläckiga köksfönstret som vetter mot väster, det som jag oftast använder när jag ska fånga nåt på bild. Visserligen kan jag till nöds sticka ut handen och kameran genom öpp­ningen, men jag får betydligt bättre vinklar om jag fotar genom fönstret.

Fläckigheten kom sig av dom tusentals små insekter som varje höst låter sig lockas av ljuset i fönstret och som tyvärr förgås på kuppen. Lika sorgligt varje gång men inte mycket att göra åt om jag inte skaffar en mörkläggningsgardin. Fast så långt tror jag inte min välvilja sträcker sig. På det här sättet gynnar jag talgoxarna i stället som äter upp liken.

Höststädning
Min noggranna krattning framför huset härom veckan syns inte längre. Dom senaste dagarnas friska vindar har sett till att marken är full av löv igen så jag struntade i dom och krafsade bort stora högar bakom verandan i stället. Mest för att jag ändå var där och klippte bort plymspireans blomstänglar.

Alla halv- eller helruttna blad och växtdelar i närheten fick följa med i soptunnan. Jag tömde också stora vatten­tunnan och bar in alla lösa träföremål i boden innan jag gav Silverpilen en ”över­halning” med sprutkannan för att bli av med syrenbladen som täckte den.

Fästingfynd
Igår kväll kände jag nåt som kröp på benet. Jag var säker på att det var en spindel så jag viftade på byxbenet för att den skulle ramla ner på golvet men det hjälpte inte, jag kände fortfarande nåt som kröp. När jag rullade upp byxbenet såg jag att det var en fästing. Den kremerades givetvis om­gåen­de.

Det är flera veckor sen jag senast hittade en på Mia så jag trodde dom hade gått i ide, men tydligen inte alla. Den milda väderleken får dom förstås att trivas längre än vanligt.

DörrhandtagUtskicksassistans
Idag hade jag lovat hjälpa Daphnias ordförande med mejl­ut­skicket av medlemsbrevet. Det tog ett par timmar innan vi hade hjälpts åt att registrera de mejladresser som saknades och att skapa gruppen med mottagare, men strax efter tre gick utskicket i väg.

Handtag
Det är inte dumt att få ett handtag då och då. Fast idag köpte jag mig ett. Dörrhandtaget till inner­dörren i köket har länge varit trasigt, så idag beslöt jag köpa ett nytt eftersom jag skulle in till Varu-Tjänst för att köpa ny presenning.

Det är visserligen snyggt med krom, men jag valde ändå ett vitmålat eftersom det råkade finnas ett sånt. Riktigt fint blev det tycker jag. 🙂