3.12 – Annorlunda måndag


Jag har avslöjat min okunskap igen och fått både tömning och påfyllning.

Avslöjad
På förmiddagen idag fick jag ett mejl från ”tantakuten” med rubriken STICKPROPP???? och texten: ”Den klump som sitter på till exempel kablar till bildskärmar är en drossel. Drosslar används också för begränsning av strömmen i lysrör. Din drossel var kombinerad med en europlugg som du hade våldtagit.

Sisådärja, nu har jag lärt mig ett nytt ord igen. Om jag inte visste vad en drossel var, skulle jag gissa på en utdöd fågelart. 😀

Tömning
När klockan var runt ett blev jag nervös. Ingen tanktömmare syntes till. Jag slängde i väg ett SMS och skrev att jag hoppades innerligt på att han inte hade glömt mig?

Som svar ville han ha närmare info, han hade tappat sin telefon i vattnet(!) och alla tidigare med­de­lan­den var därmed borta. Efter preci­se­ring fick jag svaret att han skulle dyka upp om ca en timme. Skönt, då kunde jag andas ut igen.

Som utlovat dök han upp i en jättefin, tomteröd tankbil. När han var klar kom han in och meddelade att han inte kunde tömma tanken helt och hållet på grund av nedisning i slangen och att hans mätare visade 7000 liter.

”Vad säger du?!” utbrast jag, ”min tank rymmer ju bara 5800 liter?!” Då kom han fram till att tank­bilen nog lutade. Hm. Nåväl, tanken är i alla fall tommare än innan och enligt vad jag kan se är det bara lite ”krafs” på botten så jag är nöjd.

Påfyllning
En stund innan tanktömmaren anlände, gjorde en mörkblå Volvo entré på parkeringen. Idag skulle jag få möta en ny bekantskap öga mot öga. Vi har kommunicerat på distans men aldrig träffats tidigare. Sånt är alltid spännande.

Bara för att Volvoägaren råkar vara född samma år som min halvbror hade jag en hel drös med förut­fattade meningar som jag gjorde mitt bästa för att skaka av mig. Jag vet ju så innerligt väl att varje möte är unikt och att man inte kan jämföra två individer.

Tigern/Lejonet råkade ut för samma sak när vi först blev bekanta – hon påminde om en kvinna som jag inte hade mycket till övers för. Lyckligtvis lät hon sig inte avfärdas, men erkände senare att jag var ”svår”.

Självklart påminde Volvoägaren inte alls om min bror, varken till utseende eller manér. Han började med att överräcka en påse av mitt favorit­godis och en flaska likör. Bara en sån sak, den tanken hade aldrig fallit min halvbror in och likören hade han garanterat druckit upp själv. Och nu var jag faktiskt inte elak.

Det var en av storbjuden person. Varken kaffe eller te fick jag bjuda på, bara ett glas vatten.

Mia var ute när han kom, men signalerade att hon ville in en stund senare. Hon bidrog till trevnaden genom att smita in med en levande skogsmus mellan käftarna så den här människan lär jag väl aldrig få se på Udden flera gånger.

Han tyckte inte alls det var mysigt med en mus runt fötterna. Jag förstår honom mycket väl, det är det nog få som gör. Vid lägligt tillfälle slängde jag ut musen i verandan och släppte ut Mia för att be­spara honom knastret från ben som knäcks.

Efter en pratstund i ”södra salongen” och guidad rundvandring på ”ägorna” tackade han för sig och satte sig i bilen. Sen öppnade han dörren igen och sa att jag var välkommen på svarsvisit. Helst utan Mia förmodar jag, fast det sa han inget om. 😉

6 tankar om “3.12 – Annorlunda måndag

  1. Hm, va e de där för ”tjomme” – godis och likör – ställer han in sig hos dej månntro?

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.